top of page
Image by Nick Fewings

FÖR SVENSKA FÖRETAG

För Svenska företag: Welcome

VARFÖR PHILADELPHIA?

Philadelphia ligger i en välbefolkad och välmående del av USA, nära New York och Washington D.C. och med köravstånd till Boston och Pittsburgh. The Greater Philadelphia Region, som innefattar södra Pennsylvania, Delaware och västra New Jersey, är vår handelskammares verksamhetsområde. I regionen bor det över 6 miljoner invånare och här finns också några av USA’s absolut bästa universitet i form av Princeton, belaget i New Jersey, och University of Pennsylvania i centrala Philadelphia.

Att som europeiskt företag etablera sig på östkusten istället för västkusten har stora kommunikationsmässiga fördelar, då tidsskillnaden till Sverige bara är sex istället för nio timmar. Detta gör att man på östkusten till skillnad från västkusten har delvis gemensamma kontorstimmar, vilket avsevärt underlättar kommunikationsmöjligheterna mellan företagets olika delar. Dessutom gör smidiga kommunikationer och närheten till många andra städer på östkusten att det går utmärkt att ha tät kontakt med affärspartners där. New York och Washington D.C. ligger exempelvis bara två respektive tre timmar bort med bil.

I jämförelse med stora närliggande städer som New York, Boston, Washington D.C. och Chicago är kostnaderna för kontorsyta och boende i Philadelphia betydligt lägre. Också Boston har en avsevärt högre prisnivå än Philadelphia. Dessutom är det i Philadelphia möjligt att rekrytera personer av absolut toppklass från regionens mycket väl ansedda universitet. Det är alltså förenat med en betydligt lägre investering att etablera sig i Philadelphia än i andra storstäder på östkusten, samtidigt som man verkar på samma marknad, har goda kommunikationsmöjligheter med Europa, och har tillgång till den bästa arbetskraft som går att hitta i USA. Det svenska IT-företaget Qlik, som är ett av de mest framgångsrika svenska företagen i USA på senare år, är ett strålande exempel på ett företag som valt Philadelphia som säte för sitt huvudkontor, på grund av stadens och regionens många fördelar.

För Svenska företag: About
people at the street between commercial buildings_edited.jpg

VAD KAN SACC GÖRA FÖR DIG?

SACC-Philadelphia har goda kontakter med stad, myndigheter, och affärsliv i Philadelphia och kan hjälpa ert företag att etablera sig här. Våra goda kontakter gör att ni från dag ett kan knyta värdefulla lokala kontakter och komma igång med att bygga upp er amerikanska verksamhet. Våra medlemsföretag är särskilt starka inom IT och hållbar utveckling, men vi hjälper givetvis alla svenska och skandinaviska företag som vill etablera sig i regionen.

SACC-Philadelphias uttalade mål är att få fler svenska företag till Philadelphia. Vi arbetar kontinuerligt och målmedvetet med att öka den svenska närvaron här. Vi är dessutom övertygade om att Philadelphia-regionen är en av de allra bästa i hela USA för utländska företag att etablera sig i för att komma in på den amerikanska marknaden.

För Svenska företag: About Me
bottom of page